Vakantiewoning / Bed & Breakfast
Op het Liefveld
Vakantiewoning / Bed & Breakfast
Op het Liefveld
Vakantiewoning / Bed & Breakfast
Op het Liefveld
Vakantiewoning / Bed & Breakfast
Op het Liefveld
Vakantiewoning / Bed & Breakfast
Op het Liefveld

Omgeving

'Op het Liefveld' ligt in buurtschap Boterwijk, in Oirschot. Boterwijk is een langgerekt gehucht langs de noord-zuid gerichte Boterwijkse Straat in Oirschot. De akkers ervan liggen tussen een dalletje en de hogere gronden direct rondom Kerkhoven. Het zuidelijke groepje hoeven wordt ook wel Heuvel genoemd. Boterwijk werd in het verleden als een herdgang beschouwd. Boterwijk, met de noord-zuid lopende boerderijenstrook en de bewaarde akkers (nu grasland) is een karakteristieke agrarische nederzetting op een dekzandrug. Buurtschap Boterwijk heeft een beschermde status en is van cultuurhistorische waarde.

Dorp

"Oirschot wordt ookwel 'monument in het groen' genoemd"

Het centrum van Oirschot ligt op ongeveer 1,5 km van de B&B/vakantiehuis. Oirschot heeft veel monumentale gebouwen en een rijke geschiedenis. Zoals De St. Petrus basiliek en het raadhuis uit 1513 en een gezellige dorpskern met leuke straatjes. Op en rond de markt is genoeg te zien en te beleven. Er zijn vele restaurants en terrassen aanwezig waar volop keuze is en u heerlijk kan genieten van onder andere de streekproducten. Ook is er voldoende groen in Oirschot. Oirschot is het grootste landschap reservaat van Noord Brabant. U kunt wandelen in de vele natuurgebieden zoals de Oirschotse Hei, het Groene Woud, Beekdal van de Beerze en de Mortelen. Ook de dorpen welke bij gemeente Oirschot horen zijn de moeite waard om te bezoeken.

Regio

De steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch liggen op ongeveer 30 minuten met de auto. In de Brabantse steden zoals Eindhoven en Den Bosch heb je een ruime keuze aan uitstekende streekrestaurants. In deze steden kan u winkelen en zijn tevens musea aanwezig welke zeer zeker de moeite waard zijn Nassaustad Breda heeft een gezellig stadshart met vele winkels, restaurants en theaters. Stap eens een authentiek bruin café in Breda binnen of dans tot in de late uurtjes in een trendy discotheek in Tilburg. Oosterhout biedt een mooi winkelcentrum. Kortom: in Brabant hoef je je geen moment te vervelen! Ontdek de prachtige natuurgebieden van Noord-Brabant op de fiets, te paard of te voet. In regio De Kempen rondom Eindhoven vind je uitgestrekte bos- en heidegebieden: de Oisterwijkse Vennen, het Groene Woud en ook de Loonse en Drunense duinen zijn vlakbij.

Brabantse Gezelligheid

Aan activiteiten geen gebrek in de Brabantse steden! Zo kun je in Den Bosch een rondvaart maken over de Binnendieze en genieten van het historische centrum. In technologie- en designstad Eindhoven worden talloze evenementen georganiseerd, zoals lichtkunstfestival Glow en de Dutch Design Week. Bezoek ook eens de stad Tilburg! Hier vind je het enige trappistenklooster van Nederland en het bijzondere Textielmuseum. Leuk voor gezinnen met kinderen. En dan is er natuurlijk nog het mooiste attractiepark van Europa: De Efteling in Kaatsheuvel. Andere attractie parken in de buurt zijn de Beekse Bergen, Toverland en diverse andere dierenparken en speeltuinen.